Επιχειρήσεις

Ξενοδοχείο το Μέγαρο Σλήμαν, συνεδριακό κέντρο το Cine Ideal- Επενδύσεις 36 εκ. από τον όμιλο Μήτση


Σε πεντάστερο ξενοδοχείο θα μετατραπεί το Μέγαρο Σλήμαν επί της Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο ιστορικός κινηματογράφος Ideal που στεγάζεται στο κτίριο,θα αποτελέσει μέρος μεγάλου συνεδριακού κέντρου, ενσωματωμένου στο γιγαντιαίο κτιριακό συγκρότημα.

Τη διαχείριση-εκμετάλλευση τους για 35 χρόνια - με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 - ανέλαβε ο όμιλος Μήτση, πλειοδοτώντας σε διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΕΦΚΑ, ιδιοκτήτης του κτιριακού συγκροτήματος.

 Ο όμιλος σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 36 εκατ. ευρώ για την αναδιαρρύθμιση-ανακαίνιση του συγκροτήματος, σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο Πολιτισμού.

 Η σχεδιαζόμενη αλλαγή χρήσης του κινηματογράφου Ideal προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις από πλευράς πολιτιστικών φορέων και αθηναϊκών οργανώσεων, που αγωνίζονται να διασώσουν και τους άλλους δύο εναπομείναντες ιστορικούς κινηματογράφους στο κέντρο της Αθήνας - τους "Ιρις" επί της Ακαδημίας και Αστορ" στη Σταδίου

Πάντως στην πρώτη ανακοίνωση του μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, ο όμιλος Μήτση διαβεβαιώνει ότι «διατηρείται το σινεμά ΙΝΤΕΑΛ» τονίζοντας ασαφώς ότι «θα επεκταθεί η χρήση του, θα συνδεθεί με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου» και ότι η εκμετάλλευσή του θα ανατεθεί σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος.

Το κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880-1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου.

Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ. Περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.116 τετραγωνικών μέτρων,καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν. Σ' αυτό στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829 τετραγωνικών μέτρων.

Σε ανακοίνωση του Ομίλου Mitsis Hotels αναφέρεται ότι «ομάδα έμπειρων μηχανικών θα υποδείξει την καταλληλότερη και αποδοτικότερη ανακαίνιση και αναμόρφωση του κτιρίου (...). Ο όμιλος θα αξιοποιήσει το ακίνητο με τον βέλτιστο τρόπο προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου  και της ελληνικής οικονομίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια για τη συντήρηση, ανακαίνιση και διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου, με στόχο να αναδείξει τη μοναδική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας στους επισκέπτες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα