ΕΥΖην

"Ξαναχτύπησε" ο Banksy: νέο έργο, για την πιο μολυσμένη πόλη της Βρετανίας


"Ξαναχτύπησε" πριν λίγες ημέρες ο πασίγνωστος πλέον Banksy, με ένα νέο έργο του, "σχόλιο" για την πιο μολυσμένη πόλη της Βρετανίας.

Ο καλλιτέχνης δρόμου- τα έργα του οποίου "ξηλώνονται" από τοίχους και πωλούνται πλέον πανάκριβα στις αγορές τέχνης-  αυτή τη φορά άφησε το σημάδι του στην πόλη Πορτ Τάλμποτ στη νότια Ουαλία.

Η τοιχογραφία θεωρείται σχόλιο του καλλιτέχνη, για το ότι η πόλη χαρακτηρίστηκε «η πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου», σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο.
 
Το έργο τοποθετήθηκε σε δύο τοίχους ενός γκαράζ από τσιμεντόλιθους, που κάνουν γωνία: ένα αγοράκι το οποίο φοράει χειμωνιάτικα και έχει ένα μικρό έλκηθρο στα πόδια του, τεντώνει τα χέρια του και με τη γλωσσίτσα του προσπαθεί να πιάσει κάποιες νιφάδες που δείχνουν να είναι νιφάδες χιονιού. Αν ο θεατής πισωπατήσει, θα δει στον διπλανό τοίχο ότι αυτές οι «νιφάδες» δεν είναι παρά στάχτες από έναν κάδο σκουπιδιών που έχει πάρει φωτιά.
 
Ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην παρέμβαση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το BBC, η εφημερίδα The Independent, το Express και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Banksy επιβεβαίωσε την πατρότητα του έργου με ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη