ΕΥΖην

Hello from Banksy: Κάρτες από μουσεία «αυτοκαταστρέφονται»


Λευκορώσος σχεδιαστής "κλείνει το μάτι" στον μυστηριώδη καλλιτέχνη -και "κεφαλαιοποιεί" λίγη από τη δόξα του

"Κλείνοντας το μάτι" στον Banksy και την έμπνευσή του να αυτοκαταστραφεί διάσημο έργο του, με το που κατακυρώθηκε σε φιλότεχνο αγοραστή, ο Λέσα Λιμόνοφ (Lesha Limonov), graphic designer από τη Λευκορωσία, δημιούργησε τη σειρά Hello from Banksy, κάρτες που απεικονίζουν σπουδαία έργα τέχνης που στεγάζονται σε μεγάλα μουσεία και... αυτοκαταστρέφονται.

Στις αρχές Οκτωβρίου, σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, μια Ευρωπαία συλλέκτρια έργων τέχνης πλειοδότησε με 1,18 εκατομμύρια ευρώ για τον πίνακα «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Banksy. Αμέσως μετά την πλειοδότηση, ο πίνακας καταστράφηκε από καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυφά ενσωματωμένος στην κορνίζα. 

Το περιστατικό είχε μεγάλο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο "χρηματιστήριο της τέχνης" (η αξία των έργων του μυστηριώδους Banksy εκτοξεύτηκε ακόμα περισσότερο).

Προφανώς επιχειρώντας να "κεφαλαιοποιήσει" και αυτός μέρος της δόξας του Banksy, ο Λιμόνοφ (Lesha Limonov) δημιούργησε κάρτες κατασκευασμένες με πλαίσιο χάρτινη κορνίζα, το οποίο μπορείς να τραβήξεις από το κάτω μέρος της «κορνίζας» και να διαπιστώσεις πώς το κάτω μισό του έργου είναι κομματιασμένο λωρίδες!

Πώς θα σας φαινόταν να αγοράζατε από το κατάστημα του Rijksmuseum κάρτα με έργο διάσημου ζωγράφου, με το οποίο να μπορείτε να μιμείστε αυτό που έκανε ο Banksy με τον πίνακά του στη δημοπρασία στον Sotheby's;

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη