Αγορές

Ξαναπήραν τη σκυτάλη οι τράπεζες, ανεβαίνει το ΧΑ


 Μετά από τρεις μέρες έντονης μεταβλητότητας και μεγάλων διακυμάνσεων, το χρηματιστήριο παίρνει πάλι ανοδική κατεύθυνση, συνεχίζοντας την προεξόφληση θετικών εξελίξεων στα μέτωπα τω κόκκινων δανείων  και της προστασίας πρώτης κατοικίας.

 Τόνο στις συναλλαγές και κατεύθυνση στην αγορά δίνουν οι τραπεζικές μετοχές, που προσελκύουν αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον, παραμένοντας στην πρώτη θέση της λίστας επιλογών διεθνών χαρτοφυλακίων.

 Οι διαχειριστές κεφαλαίων  θεωρούν ήσσονος σημασίας την εμπλοκή που έχει προκύψει με τον νέο νόμο Κατσέλη, εκτιμώντας ότι η εκκρεμότητα θα κλείσει γρήγορα  και ότι η αγορά θα αποτιμήσει εν συνεχεία τις  θετικές επιπτώσεις για τις τράπεζες.
 Τα υψηλά βραχυχρόνια κέρδη παραμένουν βέβαια δέλεαρ για ρευστοποιήσεις, αλλά η προσφορά περιορίζεται όσο η αγορά δείχνει ότι διαθέτει ανοδική δυναμική.

Μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και μόλις ολοκληρώθηκαν  οι πωλήσεις από χθεσινές ανεκτέλεστες εντολές, οι δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση, κερδίζοντας έδαφος σταδιακά. Τα τελευταία λεπτά  έχουν αρχίσει να διολισθαίνουν, παραμένουν όμως κοντά στα υψηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης  κινείται περί τις 720,5 μονάδες, με κέρδη 0,75%. Κατά 0,50% ενισχύεται ο FTASE25 στις 1.874 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +3,51% και τώρα βρίσκεται στο +3%. Προηγείται η Attica Bank  με +13,4%. Πειραιώς +3,8%, Alpha +3,4%, Εθνική +2,5%, Eurobank +2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  Βιοχάλκο +3,2%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1,7%,  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,3%, Ελλάκτωρ  και ΟΠΑΠ +1%.

Στο κόκκινο Coca-Cola -1%,  Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και Σαράντης -0,6%.

Διαβάστε επίσης