Πολιτική

«Κρεμάει» τους συνδικαλιστές της ΝΔ ο Μητσοτάκης 


Χτύπημα και κατά των συνδικαλιστών της ΝΔ συνιστά η πρωτοφανής σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης πανελλαδικού χαρακτήρα. 

Κι αυτό καθώς οι προσκείμενες στη ΝΔ συνδικαλιστικές παρατάξεις, ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με επικεφαλής τον Νίκο Κιουτσούκη και «Ενότητα» του Τάσου Γκιάτη, συμμετείχαν στη μεγάλη απεργία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στηρίζοντας τη σχετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των συνδικαλιστών, αναφερόμενος σε: «επαγγελματίες του συνδικαλισμού που αντιδρούν στη διαφάνεια» και σε «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεπώς αναμένεται η αντίδραση ΔΑΚΕ και «Ενότητας» στις φίλιες πρωθυπουργικές βολές. Θα απαντήσουν, θεωρώντας ότι και αυτοί θίγονται ή θα κάνουν ότι δεν άκουσαν;

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook είναι η ακόλουθη: 

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»
 

Διαβάστε επίσης