Πολιτική

Μητσοτάκης: “Απεργούν λίγοι, ταλαιπωρούνται πολλοί”


«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες πολίτες απήργησαν και κατέβηκαν σήμερα (02/10) στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, αντιδρώντας στις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά, που συμπεριλαμβάνονται στο λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις οφείλονται στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς -όπως γράφει- «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι πλειοψηφίες (πρέπει) να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» και στέκεται «στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία».

m

Διαβάστε επίσης