Επιχειρήσεις

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στην Creta Farms


Συνεχίζεται και κλιμακώνεται ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, που ελέγχουν την αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Ο Μάνος Δομαζάκης που ανέλαβε πρόσφατα «πραξικοπηματικά» τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου απομακρύνοντας τον αδελφό του Κωνσταντίνο, προχώρησε σε μία ακόμη «εχθρική» κίνηση, απολύοντάς τον και ως εργαζόμενο της εταιρείας.

Η απόλυση – που επικυρώθηκε από το ΔΣ - του γνωστοποιήθηκε με εξώδικο που επιδόθηκε  στο σπίτι του στο Ρέθυμνο.

Η συνέχεια θα δοθεί στην  έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms, που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου. Εκεί αναμένεται ότι θα βγούν στο φως πολλά «άπλυτα» για τη διαχείριση της μεγάλης αλλαντοβιομηχανίας, που έχει περιέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση και προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση χρεών.

Μέχρι τώρα η αντιπαράθεση των δύο μεγαλομετόχων έχει επικεντρωθεί στα οικονομικά της εταιρείας και στον αν πράγματι ο Κ. Δομαζάκης εισέφερε ή όχι κεφάλαια  στην εταιρεία, προς ταμειακή της διευκόλυνση.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την περίοδο 2005-2006 εισέφερε 11,6 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν απεικονίζονται στα λογιστικά βιβλία. Τώρα ζητά να εμφανισθεί αυτό το ποσό, ώστε να αποτυπωθεί ακριβέστερα η οικονομική κατάσταση της Creta Farms.

Προς διακρίβωση των ισχυρισμών του μεγαλομετόχου  η ελεγκτικολογιστική PwC  διενεργεί οικονομικό και λογιστικό έλεγχο και αναμένεται ότι θα παρουσιάσει την έκθεση της πριν από τη ΓΣ της 7ης Ιουνίου.

Πέραν των μεγαλομετόχων, το θέμα ενδιαφέρει άμεσα τις τράπεζες, που έχουν χορηγήσει 109 εκατ. ευρώ στην Creta Farms και ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι τα λογιστικά βιβλία της δεν είναι και τόσο «καθαρά».

Διαβάστε επίσης