Επιχειρήσεις

Creta Farms: Δικαστικό «όχι» σε επιστροφή Δομαζάκη


Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ των μεγαλομετόχων-ιδιοκτητών της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, η οποία συναρτάται πλέον με την αξιοπιστία των ισολογισμών της εταιρείας,  με  τις οικονομικές υποχρεώσεις και τις προοπτικές της.

Με δικαστική απόφαση στο τιμόνι της εταιρείας παραμένει  ως διευθύνων σύμβουλος ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα από το ΔΣ εις αντικατάσταση του απομακρυνθέντος αδελφού του Κων. Δομαζάκη.

Ο απομακρυνθείς πρώην διευθύνων σύμβουλος προσέφυγε στα δικαστήρια, θεωρώντας άκυρη την αντικαστάσταση του. Ζήτησε μάλιστα  να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να επανέλθει στη θέση του, ώσπου να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα και η κατάσταση μένει πλέον ως έχει στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Creta Farms.

Σημειώνεται ότι ο απομακρυνθείς πρώην διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος, υποστηρίζει ότι τη διετία 2005-2006 είχε εισφέρει στην εταιρεία περί τα 10 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση και δεν έχει πάρει πίσω αυτό το ποσό. Δεν το διεκδικεί, αλλά ζητά να εμφανισθεί στα λογιστικά βιβλία, προς αποτύπωση της ακριβούς οικονομικής κατάστασης.

Επισημαίνεται ότι η Creta Farms  είναι πλέον υπερχρεωμένη επιχείρηση και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση δανεισμού.

Διαβάστε επίσης