Ελλάδα

Κορονοϊός: Προς νέα παράταση για τα περιοριστικά μέτρα


Η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει για παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου. Η πλάστιγγα γέρνει προς παράταση των μέτρων τα οποία έχουν ισχύ έως τις 30 Ιανουαρίου,, κατά μια εβδομάδα.

Οι ειδικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά κυρίως για την σημαντική αύξηση, σε επίπεδα ρεκόρ, των θανάτων από κορονοϊό. Παράλληλα η αναβολή χιλιάδων εμβολιασμών, λόγω της κακοκαιρίας, προβληματίζει τους ειδικούς, που όπως προαναφέρθηκε, τείνουν προς την εισήγηση για νέα παράταση.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 17.960, εκ των οποίων 66 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.848.223 (ημερήσια μεταβολή +1%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 381 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.372 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα