Τουρισμός

Κορονοϊός: Παρατείνεται για επτά μέρες η λειτουργία των ξενοδοχείων με πελάτες


Κατά μία εβδομάδα παρατείνεται η λειτουργία ξενοδοχείων, τα οποία φιλοξενούν πελάτες αυτήν την περίοδο ύστερα από νέα απόφαση του υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στους ανθρώπους αυτούς να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τη διαμονή τους.

Η νέα απόφαση έρχεται 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας όλων των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας της χώρας έως το τέλος Απριλίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και συγκεκριμένα τριών ξενοδοχείων στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ενός σε κάθε πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικά για την Αττική, ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα παραμείνουν ανοιχτά ενδέχεται να επαναπροσδιοριστεί καθώς θα εκτιμηθούν οι ανάγκες και μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν ανοιχτά 3 ξενοδοχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι για το σύνολο της Αττικής.

Ετσι ο κύριος όγκος των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας στη χώρα, τα οποία ούτως ή άλλως μετά βίας εμφάνιζαν πληρότητες σε ποσοστό 10% το τελευταίο διάστημα, θα κλείσει κανονικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 προς Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και ανοιχτά για μία εβδομάδα ακόμα θα μπορέσουν να μείνουν μόνον εκείνα που έχουν πελάτες.

Επίσης από την απόφαση αναστολής λειτουργίας εξαιρούνται τα ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της FRONTEX, υγειονομικές ανάγκες, μετανάστες, εργαζομένους στα δημόσια έργα, κλπ. Αναλυτικά η λίστα με τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία θα αναγράφεται σε υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να αναρτηθεί αύριο.

Από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, αυτά που θα παραμείνουν ανοιχτά θα υποδειχθούν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ύστερα από κλήρωση μεταξύ των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ανοιχτές. Η σχετική λίστα αναμένεται να είναι έτοιμη έως την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση για αναστολή λειτουργίας είχε ληφθεί από το υπουργείο Τουρισμού και για τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας, τα οποία συνήθως ανοίγουν πριν το Πάσχα και έως το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης