Υγεία

Κορονοϊός: Ακόμη πέντε νεκροί στη χώρα, στoυς 37 συνολικά


Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη τα θύματα

Ακόμη 5 θάνατοι στη χώρα από τον Covid-19, καταγράφηκαν σήμερα (29/3) με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 37 πλέον. Τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, τα νέα θύματα του κορονοϊού είναι: 40χρονος, που νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ,  71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα), καθώς και 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Μέχρι χθες τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η χώρα μας ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη της πανδημίας η χώρα μας, τόσο ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, όσο και ως προς τους θανάτους από τον νέο ιό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Ως τις 28 Μαρτίου είχαμε 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δηλαδή βρισκόμασταν στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόμασταν πριν μία εβδομάδα.

Η χώρα μας έχει περίπου 102 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

 

Διαβάστε επίσης