Υγεία

Κορονοϊός: 27 τα κρούσματα στην Καστοριά -19χρονος και 44χρονος μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ


Σημαντικά χτυπημένη από την πανδημία είναι πόλη της δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 27 στο νομό και προέρχονται και από δημοτικές ενότητες της Καστοριάς. Μετά την 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών που έφυγε από τη ζωή, τον 19χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ, ακολούθησε και ένας 44χρονος άνδρας που επίσης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού prlogos.gr, το νέο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε μετά από τρίτο τεστ είναι του 44χρονου άνδρα που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των κρουσμάτων, οι 12 είναι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για κατοίκους μόνο της Καστοριάς, αλλά και των χωριών με τη διασπορά του ιού να βρίσκεται προ των πυλών.

Την ίδια ώρα, με δύο γιατρούς ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Καστοριάς αναμένοντας ακόμα άλλους δύο. Νοσηλευτές θα μετακινηθούν από το ΙΚΑ, ενώ αγροτικοί γιατροί μπαίνουν καθημερινά στο εφημεριακό πρόγραμμα.Υπάρχουν γάντια και στολές, αλλά έλλειψη σε μάσκες υψηλής προστασίας.

Την ίδια ώρα έκλεισε ένα ιατρείο λόγω ύποπτου κρούσματος, αλλά ευτυχώς πέρασε η καραντίνα και τα πέντε που είχαν βάλει λουκέτο τέθηκαν πάλι σε λειτουργία προς εξυπηρέτηση των ασθενών.