ΕΥΖην

Κέβιν Χαρτ: Τα ομοφοβικά σχόλια του στέρησαν την παρουσίαση των Όσκαρ


"Κοντός ψαλμός αλληλούια" αποδείχθηκε για τον Κέβιν Χαρτ ο ενθουσιασμός που είχε εκφράσει όταν προσκλήθηκε να παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ, καθώς τελικά, τα ομοφοβικά σχόλια, του στέρησαν τη χαρά να είναι ο οικοδεσπότης της τελετής των βραβείων.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το τελευταίο μιας σειράς ομοφοβικών "αστείων" του ηθοποιού, ο ίδιος ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι "αποφάσισε" να μην παρουσιάσει τη φετινή 91η τελετή των βραβείων 'Οσκαρ. Πηγές από το Χόλιγουντ, βέβαια, δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, λέγοντας ότι η απόφαση δεν ήταν δική του, αλλά της αρμόδιας επιτροπής των βραβείων...

"Επέλεξα να παραιτηθώ και να μην παρουσιάσω τη φετινή τελετή των 'Οσκαρ ... και αυτό γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν", έγραψε ο Χαρτ σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα και μια νέα κρίση για τη δημόσια εικόνα της για την επιλογή να αναθέσει στον Χαρτ την παρουσίαση της βραδιάς. Πόσο μάλλον όταν ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού μέσω Twitter στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των γκέι και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια.

Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου έγραψε: "Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα του το σπάσω πάνω στο κεφάλι και θα πω 'σταμάτα το αυτό γκέι'".

Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι "μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS".

Σε πιο πρόσφατο tweet του ο ηθοποιός ανέφερε ότι, το να γίνει ο γιος του ομοφυλόφιλος θα ήταν "ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να του συμβεί" και ότι θα έκανε οτιδήποτε είναι δυνατόν, προκειμένου να το αποτρέψει αυτό.

Διαβάστε επίσης