Χρηστικά

Κέρδη 50.000 ευρώ στη φορολοταρία του Φεβρουαρίου!


Πόσοι θα κερδίσουν ποσά από 5.000 έως 20.000 ευρώ στην πρώτη κλήρωση της ΑΑΔΕ με το νέο σύστημα στην οποία θα συμμετέχουν οι ηλεκτρονικές αποδείξεις αγορών που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιανουάριο 2022

Κέρδη 50.000 ευρώ θα αποκομίσει στο τέλος Φεβρουαρίου ένας τυχερός της νέας φορολοταρίας που θα διενεργήσει η ΑΑΔΕ, ενώ σημαντικά είναι τα ποσά και για 55 ακόμη τυχερούς.

Η λοταρία της Εφορίας αλλάζει και προσφέρει σημαντικά κέρδη, με την πρώτη κλήρωση να γίνεται στο τέλος του μήνα, στην οποία θα συμμετέχουν οι αποδείξεις ηλεκτρονικών αγορών που πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιανουάριο 2022.

Μέσω των αλλαγών στη φορολοταρία το υπουργείο οικονομικών και η ΑΑΔΕ επιδιώκουν να δώσουν κίνητρα στους πολίτες για τις αγορές μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, αντί μετρητών, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή των επαγγελματιών.

Όπως προβλέπει η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου (αλλά και σε κάθε μηνιαία κλήρωση στο εξής) θα αναδειχτούν 556 τυχεροί λαχνοί, οι οποίοι θα κερδίσουν τα ακόλουθα ποσά:

 • 1 λαχνός θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,
 • 5 λαχνοί θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,
 • 50 λαχνοί θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,
 • 500 λαχνοί θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ έκαστος.

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Δηλαδή αν ένα φορολογούμενος κερδίσει 5.000 ευρώ με έναν λαχνό και με 1.000 ευρώ με άλλον λαχνό, θα λάβει μόνο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Επίσης, οι φορολογούμενοι που κερδίζουν έπαθλο αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις.

Επίσης, όσοι κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Η πληρωμή των κερδών θα γίνεται από την ΑΑΔΕ, με πίστωση του λογαριασμού πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Super κλήρωση τα Χριστούγεννα

Παράλληλα με τις μηνιαίες κληρώσεις, στο τελευταίο δεκαήμερο κάθε έτους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, θα διεξάγεται κλήρωση στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος δώδεκα μηνιαίες κληρώσεις.
Από την έξτρα αυτή κλήρωση θα αναδεικνύονται:

 • Δώδεκα (12) τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος,
 • Τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των χιλίων (1.000) ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Ποιοι λαχνοί πριμοδοτούνται

Για τον υπολογισμό των δικαιούμενων κατά περίπτωση λαχνών, η Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της ΑΑΔΕ πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ψηφιακούς ελέγχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη συνέχεια:

 • Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, ορίζεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
 • Για κάθε ένα (1) ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας (1) λαχνός.
 • Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.
 • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
 • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (1) λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις.

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ, στο δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Η ενημέρωση των εκάστοτε νικητών πραγματοποιείται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα