Χρηστικά

Καύσιμα: Εκτοξεύονται οι τιμές – Δημοσιονομικό χώρο και παρεμβάσεις αναζητά η κυβέρνηση


Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και ειδικά στα νησιά να σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η κυβέρνηση επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να περιοριστεί αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Προφανώς η επιδότηση των  40 ευρώ το λεγόμενο Fuel Pass, δεν μπορεί να περιορίσει τη ζημιά, ακόμη και αν επεκταθεί για τους επόμενους μήνες, όπως προσανατολίζεται να πράξει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα ιδίως στα νησιά έχει διογκωθεί, καθώς στα νησιά έφθασε να πωλείται έως και 2,60 ευρώ το λίτρο! 

Οι τιμές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες φιγουράρουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ λίγο φθηνότερα πληρώνουν οι καταναλωτές τα καύσιμα σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, όπου έχει διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής φόρου 17%.Σε νησιά που διαθέτουν λίγα πρατήρια καυσίμων, όπως η Αμοργός, η Αστυπάλαια και η Φολέγανδρος εμφανίστηκαν σήμερα  τιμές  άνω των 2,50 ευρώ, έως και 2,60!

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούν λύσεις και κυρίως το δημοσιονομικό χώρο που θα τους επιτρέψει να προβούν σε άμεσα μέτρα περιορισμού  των τιμών της αμόλυβδης. Σε αυτό το κλίμα, ακόμη και το μέτρο που κατ' επανάληψη έχει απορριφθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δηλαδή η μείωση του εξαιρετικά υψηλού φόρου κατανάλωσης, έρχεται πλέον στο τραπέζι των κυβερνητικών συζητήσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα