Ελλάδα

Βενζίνη 2,24€ στην Αθήνα, έως 2,60(!) σε νησιά


 Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι των τιμών των καυσίμων, με την αμόλυβδη βενζίνη να σημειώνει ρεκόρ στην Αθήνα, φθάνοντας στα 2,24 ευρώ, ενώ στα νησιά έφθασε να πωλείται έως και 2,60 ευρώ το λίτρο!

Εντούτοις η κυβέρνηση αποκλείει τη λήψη οριζόντιων μέτρων που θα είχαν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος και αφήνει να αιωρείται η "υπόσχεση" ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής στοχευμένων μέτρων, προς ελάφρυνση συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών.

Σε δηλώσεις τους οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης ανέφεραν ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρξουν.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκινητιστές στην επαρχία θα πληρώνουν την αμόλυβδη βενζίνη πάνω από 2,25 ευρώ, ενώ οι Αθηναίοι θα χρειασθεί να ψάλουν πολύ για να βρουν πρατήριο που να πουλάει κάτω από 2,24.

Οι τιμές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες φιγουράρουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ λίγο φθηνότερα πληρώνουν οι καταναλωτές τα καύσιμα σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, όπου έχει διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής φόρου 17%.

Σε νησιά που διαθέτουν λίγα πρατήρια καυσίμων, όπως η Αμοργός, η Αστυπάλαια και η Φολέγανδρος εμφανίστηκαν σήμερα  τιμές  άνω των 2,50 ευρώ, έως και 2,60!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις