Πολιτική

Καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη


Η υπουργοποίηση του μέχρι πρότινος Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Την φωτιά άναψε η δήλωση Μητσοτάκη ότι «ο τελευταίος αξιωματικός που ανέλαβε κυβερνητική θέση ήταν ο κος Σπαντιδάκης». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το ανέφερα αυτό γιατί καμία κυβέρνηση στην αντιπολίτευση δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας. Σέβομαι τον Ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ λάθος ότι ανέλαβε τη θέση και το λέω δημόσια».

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις, συγκρίνοντας τον έως χθες αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «είναι μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ΕΔ και ζητώ να ανακαλέσετε. Δεν επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα και αίσθημα ευθύνης τη σημαία και να τον συγκρίνετε με τον αυλικό του βασιλιά Σπαντιδάκη».

«Είναι ντροπή, να ανακαλέσετε».

Μπήκε στην κόντρα και ο Καμμένος

Στην κόντρα «μπήκε» εμβόλιμα και ο Πάνος Καμμένος που με ανάρτησή του στο Twitter, έβαλλε κατά του αρχηγού της ΝΔ «Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών. ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδελφός της κομματάρχη Ερτογάν».

Διαβάστε επίσης