Πολιτική

Κασσελάκης: «Παρέλαβα χάος στον ΣΥΡΙΖΑ» – Τι λέει για τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ


Την ώρα που αυξάνονται οι φωνές αντίδρασης εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στελεχών (Γιώργος Τσίπρας) και ενισχύονται τα σενάρια για προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση στέλνοντας ηχηρά μηνύματα εντός και εκτός κόμματος. 

«Καίει» τα σενάρια για «συγκόλληση» με το ΠΑΣΟΚ-τουλάχιστον στην παρούσα φάση- ενώ βάλλει ευθέως κατά της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας-μεταξύ άλλων- πως παρέλαβε χάος. Επί της ουσίας αφήνει αιχμές για την οικονομική διαχείριση και τη λειτουργία του κόμματος και προαναγγέλλει μεγάλες αλλαγές

Αναφερόμενος στη περιβόητη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός ενιαίου πόλου στην Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε σε ανάρτησή του στο Χ πως «ξαφνικά μια συζήτηση έχει ξεκινήσει με επιμονή για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ» και διερωτάται: «Αλήθεια, μία τέτοια συζήτηση κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα που η ΝΔ κατέρρευσε στο 28%; [...] Γιατί λοιπόν αυτή η συζήτηση για «συγκόλληση» τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης «κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις - ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε αυτά τα σενάρια, σημειώνοντας ότι «οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω - και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «νομίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για να μείνω στην καρέκλα. Δε με ξέρουν καλά. Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική. Γι’ αυτό και -εντός πολιτικής- δεν έχω πρόβλημα να αφήσω όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγω στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα ανέφερε για τα οικονομικά και τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η φράση «παρέλαβα χάος», είναι ενδεικτική του ύφους αλλά και περιεχομένου της ανάρτησης. «Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου - Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας» αναφέρει και προειδοποιεί: «Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού. Θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά».

Επίσης, επαναφέρει το ερωτηματολόγιο που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις εσωκομματικά και διαμηνύει: «Έχω ένα όραμα για κυβέρνηση κυρίως εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Θεωρώ ότι υπάρχουν αντικρουόμενα κίνητρα όταν ένας υπουργός έχει εξουσία και συγχρόνως κυνηγά σταυρούς τοπικά.

Θα ήθελα λοιπόν όποιος βουλευτής είναι να γίνει υπουργός, να είναι έτοιμος να θυσιάσει την έδρα του».

Στελέχη και ανανέωση

Ως προς τα στελέχη και τις αλλαγές το κόμμα ο ίδιος προαναγγέλλει μητρώο στελεχών. Τόνιζε οτι ανανέωση σημαίνει πως μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C’est la vie…

Όπως αναφέρει αυτό θα αρχίσει άμεσα. «Σε λίγες μέρες, θα μοιραστώ μαζί σας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο στον οποίο κάθε μέλος θα μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αιρετή θέση: Για τα ψηφοδέλτιά μας στις βουλευτικές εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση (όπου υστερούμε, δυστυχώς, πολύ).

Θα γνωρίσουμε αυτόν τον νέο κόσμο. Θα του δώσουμε τη δυνατότητα να προσφέρει και να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ώστε να πετύχει στα μελλοντικά μας ψηφοδέλτια. Όχι μόνο στην προκριματική διαδικασία, αλλά βεβαίως και στην εθνική διαδικασία απέναντι στον συντηρητισμό της δεξιάς».
Συγχρόνως, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, θα δημιουργήσουμε και μητρώο για όσους δεν επιθυμούν αιρετή θέση αλλά θα ήθελαν να στελεχώσουν την κυβερνητική δομή την επόμενη μέρα της νίκης μας, να προσφέρουν στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα