Πολιτική

Νέο κεντροδεξιό κόμμα από Τσιτουρίδη- Θα κατεβεί στις ευρωεκλογές


 Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί διεύρυνση προς την κεντροαριστερά, αφαιρώντας ζωτικό χώρο από τον ΚΙΝ.ΑΛ/ΠΑΣΟΚ,  η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει την απειλή «ροκανίσματος» των εκλογικών ποσοστών της από νεοπαγή πολιτικά σχήματα που «ξεφυτρώνουν στην… αυλή της».

Ενώ η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται δημοσκοπικά ικανή να μπει στη Βουλή, ο Τ. Μπαλτάκος φιλοδοξεί να μεταφέρει δεξιές ψήφους στους ΑΝ.ΕΛ και «καραμανλικοί» πρώην στελέχη της ΝΔ - συμπεριλαμβανομένου του Ευ. Αντώναρου - ετοιμάζονται να  εμφανισθούν στις ευρωεκλογές με ξεχωριστό κόμμα,  ένας νέος πολιτικός φορέας γεννιέται στο χώρο της «μεταρρυθμιστικής» κεντροδεξιάς

Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Έλληνες Ριζοσπάστες» ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος  έχει ανοίξει μέτωπο με τις δύο μεγάλες «πολιτικές οικογένειες» της ΝΔ και πρόσφατα βρέθηκε σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή Σερρών Κων. Καραμανλή, ενώ κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει πυρά κατά της πολιτικής και των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος "Έλληνες Ριζοσπάστες” έχοντας βαθιά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο», είπε ο κ. Τσιτουρίδης, προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει τη δήλωση ιδρύσεως κόμματος.

Τόνισε ότι  οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» είναι το αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα. Η προγραμματική διακήρυξη για τον πρώτο στόχο μας, τις ευρωεκλογές, είναι μία πλήρης πρόταση για την Ευρώπη των ονείρων μας», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης.

Μιλώντας για τους ανθρώπους που απαρτίζουν το κόμμα, ο πρώην υπουργός σημείωσε: «Δεν ξεκινάμε ως καστ προσωπικοτήτων. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά τα οποία δούλεψαν προγραμματικά».

Διευκρίνισε ότι «στην ομάδα αυτή μπορούν να προστεθούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεννοηθούμε. Η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα μπροστά της και πρέπει να συνεννοηθούμε».

Ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι σε δέκα περίπου μέρες θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη η προγραμματική δήλωση του νέου κόμματος. Για τους υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο είπε ότι θα παρουσιαστούν σε τρεις φάσεις. Μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν τα δεκαπέντε πρώτα ονόματα. Είναι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Ερωτηθείς για συνεργασία με πρόσωπα από το πολιτικό σύστημα ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση αποκλείει συζήτηση που αφορά πρόσωπα. «Στο μέλλον και στα πολλά δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, μπορούμε να συναντηθούμε όλες οι λογικές δυνάμεις του τόπουπου είναι έτοιμες να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε. Η εποχή απαιτεί πολιτικές συνεννοήσεις», είπε ο πρώην υπουργός, που με την πρωτοβουλία του προσθέτει έναν ακόμη «πονοκέφαλο»  για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης