ΕΥΖην

"Kaiser Karl", μίνι σειρά για τη ζωή του Karl Lagerfeld


Τη ζωή του θρυλικού εκλιπόντος σχεδιαστή Karl Lagerfeld σχεδιάζει να παρουσιάσει η Disney+ σε μία μίνι σειρά.

Η δραματική σειρά έξι επεισοδίων θα έχει τίτλο "Kaiser Karl" και θα είναι βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία του Γάλλου δημοσιογράφου, Ραφέλ Μπακέ του 2020.

Ο τίτλος ήταν ένα ψευδώνυμο που δόθηκε στον Karl Lagerfeld από τον ιδρυτή του περιοδικού W, Τζον Φερτσάιλντ.

Σε δημοσίευμα του W αναφέρεται ότι η σειρά αναμένεται να είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου προσπάθεια, από τότε που ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με ανίατη ασθένεια σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, κλονίζοντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας το τέλος της δεκαετιών, εξαιρετικά επιδραστικής θητείας του στους οίκους Fendi και Chanel.

Η πλοκή της σειράς "Kaiser Karl" θα ξεκινά το 1972, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Coco Chanel και στην αρχή της ανόδου του Γερμανού σχεδιαστή στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας.

Αναλαμβάνοντας τη δεκαετία του 1980 το τιμόνι του οίκου, ο Lagerfeld ήταν αποφασισμένος να φτάσει τόσο ψηλά όσο και ο συνάδελφός του Yves Saint Laurent.

Το δράμα ακολούθησε γρήγορα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στον σύντροφο του Saint Laurent, Πιερ Μπερζέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας «σχεδίασε» το ειδύλλιο του Saint Laurent με τον τότε δικό του σύντροφο, Γάλλο δανδή, Ζακ ντε Μπασέ.

Σύμφωνα με το Deadline, η σχέση του Lagerfeld με τον Ντε Μπασέ θα έχει «κεντρική» θέση στην πλοκή της σειράς, παρέχοντας εικόνες για τη ρομαντική πτυχή της ζωής του, που ο Lagerfeld αρνιόταν ότι υπήρχε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αν και αναγνώρισε τη 19χρονη σχέση του με τον Ντε Μπασέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από AIDS το 1989, ο σχεδιαστής έκανε τη σχέση τους πλατωνική. «Αγάπησα απεριόριστα αυτό το αγόρι, αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του» είπε κάποτε ο μόδιστρος στη βιογράφο του ντε Μπασέ, Μαρί Οταβί.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία πίσω από την επιτυχημένη σειρά "Lupin" του Netflix.

Η σειρά "Kaiser Karl" θα γυριστεί στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα