Τράπεζες

JPMorgan: Υποχώρησαν 28% τα κέρδη β’ τριμήνου


Μειωμένη κερδοφορία κατά 28% ανακοίνωσε η JPMorgan Chase για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, η οποία μάλιστα διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, λόγω των αυξημένων προβλέψεων για τυχόν ζημιές λόγω των αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους κέρδη ύψους 8,65 δισ. δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 11,95 δισ. δολαρίων ή 3,78 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, μειωμένα κατά 28%, χαμηλότερα από τα κέρδη ύψους 2,88 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές κατά μέσο όρο.

Η μείωση της κερδοφορίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες προβλέψεις της τράπεζας για την αντιμετώπιση "κόκκινων" δανείων, οι οποίες στο β' τρίμηνο ήταν κατά 428 εκατ. δολάρια υψηλότερες.

Τα έσοδα της τράπεζας των ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 30,72 δισ. δολάρια από 30,48 δισ. δολάρια που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, χαμηλότερα από τα έσοδα ύψους 31,81 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, η JPMorgan ανακοίνωσε ότι αναστέλει προσωρινά τις επαναγορές μετοχών στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των stress tests.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα