Οικονομία

JP Morgan: Μετά τις εκλογές η επενδυτική βαθμίδα – Η εκτίμηση για τις κάλπες


Ο διακαής πόθος της ελληνικής οικονομίας, η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές, δηλαδή προς το τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024. Αυτό υποστηρίζει η JP Morgan, η οποία στο βασικό της σενάριο εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι οι εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν πριν το τέλος του 2023. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, η ΝΔ πιθανότατα δεν θα «έπιανε» την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Η JP Morgan βλέπει ότι η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών και ενδεχομένως να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Παράλληλα, όμως, εκφράζει την άποψη ότι οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης, ενδεχομένως να πάρουν χρόνο, καθώς οι «συμμαχίες» στις οποίες θα απευθυνθεί η ΝΔ είναι περιορισμένες.

Η JP Morgan εκτιμά ότι μετά το πέρας των εκλογών το πολιτικό ρίσκο θα μειωθεί σημαντικά και θα ωριμάσουν οι συνθήκες προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο αμερικανικός όμιλος δίνει σύσταση «overweight» για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα τα οποία θεωρεί καλύτερη επιλογή από τα αντίστοιχα ιταλικά. Εκτιμά πως τα ελληνικά ομόλογα θα διαπραγματεύονται σε σταθερά ή σε ελαφρώς πιο καλύτερα επίπεδα από τα ιταλικά ομόλογα μέχρι το τέλος του 2023, ενώ προβλέπει ότι το ελληνικό spread έναντι της Γερμανίας από τις 224 μονάδες βάσης σήμερα, θα υποχωρήσει στις 185 μ.β στα τέλη του επόμενου έτους.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα