Επιχειρήσεις

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η JP Morgan


Καινούριες εγκαταστάσεις δημιουργεί στην Ελλάδα η J.P. Morgan, με στόχο να υποστηρίξει την οργανική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα.

Τα νέα γραφεία θα φιλοξενούν επίσης και το νέο Payments Innovation Lab, όπου θα προσληφθεί μια τοπική ομάδα σχετικά με την payments research και το development.

Η J.P. Morgan θα προσλάβει σχεδόν 50 υπαλλήλους στο Payments Innovation Lab, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα προϊόντα και το engineering πληρωμών.

Στο νέο της γραφείο θα μεταφερθούν και οι υπάλληλοί της που εδρεύουν ήδη στην Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται στα τμήματα του Corporate & Investment Bank και Asset & Wealth Management.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος της επεέκτασης.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στο τμήμα πληρωμών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx της J.P. Morgan. Η Onyx είναι η μονάδα της J.P. Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως το blockchain για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πλατφορμών και αγορών για την εταιρεία και τους πελάτες της. Από την αρχή, το κέντρο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης λύσεων γύρω από την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής (DLT), την τεχνητή νοημοσύνη και το cryptography που σχετίζονται με συστήματα πληρωμών. Οι προσλήψεις για το Payments Innovation Lab θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of J.P. Morgan Payments, ανέφερε πως «θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και η νέα μας θέση στην Αθήνα θα αποτελέσει ένα βασικό κέντρο για το έργο μας καινοτομίας στις πληρωμές αιχμής. Η εταιρεία έχει ιστορικό στην ίδρυση επιτυχημένων τεχνολογικών κέντρων που επωφελούνται από την τεχνογνωσία και τις μηχανικές δεξιότητες των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο, και αυτή η συναρπαστική επέκτασή μας φέρνει αυτή τη στρατηγική στην Ελλάδα στον τομέα των πληρωμών».

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και στα υψηλά καταρτισμένα ταλέντα της χώρας αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το franchise μας σε αυτή την αγορά και να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τοπικούς και διεθνείς πελάτες από αυτό το νέο μας σπίτι».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες JP Morgan