Οικονομία

Ιταλική τράπεζα-κορονοϊός: Δωρίζει στο κράτος 100 εκατ. και δίνει δάνεια 5 δισ σε πληγείσες εταιρείες


Η τράπεζα Intesa Sanpaolo είναι έτοιμη να δωρίσει έως 100 εκατομμύρια ευρώ στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κοροναϊου και να χορηγήσει δάνεια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Χθες Παρασκευή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ήταν 4.636 και ο απολογισμός των νεκρών είχε φθάσει τους 197. Σύμφωνα με αναλυτές, η κρίση θα ωθήσει την οικονομία της Ιταλίας στην τέταρτη ύφεση μέσα σε 12 χρόνια.

«Είμαστε έτοιμοι να δωρίσουμε έως 100 εκατομμύρια ευρώ και να τα διαθέσουμε στη χώρα για συγκεκριμένα προγράμματα που χρειάζονται για να αντιμετωπισθεί η επείγουσα ανάγκη στον τομέα της υγείας. Πολλά μπορούν να γίνουν με 100 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας τράπεζας λιανικής τραπεζικής της Ιταλίας.

Ο ίδιος δήλωσε πως η τράπεζα θα καταστήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για δανεισμό σε εταιρείες --περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για δάνεια στις εταιρείες του τουριστικού τομέα-- και πως το ποσό αυτό μπορεί να διπλασιασθεί, αν η Ρώμη προσφέρει κρατικές εγγυήσεις για τις νέες πιστωτικές γραμμές.

Ο Μεσίνα ζήτησε επίσης να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις που να διευκολύνουν την Intesa Sanpaolo και άλλες εταιρείες οι οποίες είναι πρόθυμες να δώσουν χρήματα στο κράτος,«ιδιαίτερα επειδή θα θέλαμε να κατευθύνουμε τις δωρεές μας σε συγκεκριμένα προγράμματα».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα