ΕΥΖην

Issue: Ο Bottega Veneta ανοίγει δικό του δρόμο για digital content


Στις αρχές του 2021 έγινε είδηση το γεγονός ότι ο λογαριασμός του οίκου Bottega Veneta στο Instagram απενεργοποιήθηκε χωρίς εξήγηση.

Κλείνοντας το πιο προσιτό παράθυρο, στο οποίο παρουσίαζε τα διάσημα σανδάλια του, τις τσάντες Cassette Bags με αλυσίδες, ο Άγγλος σχεδιαστής μόδας, Ντάνιελ Λι σιωπηλά περιφρόνησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ίσως πιο απαράμιλλη κίνηση του.

Ο πολυτελής ιταλικός οίκος μόδας πλέον έχει επιστρέψει στις οθόνες με την άφιξη του "Issue", πολυθεματικής ψηφιακής πλατφόρμας ή εικονικού περιοδικού του Ντάνιελ Λι.  "Ξεφυλλίστε" το εδώ (ξεκινήστε κλικάροντας επάνω στην αρχική εικόνα)

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιπροσωπεύουν την ομογενοποίηση του πολιτισμού, όλοι βλέπουν την ίδια ροή περιεχομένου» δήλωσε ο Λι στην εφημερίδα "The Guardian" πριν από την κυκλοφορία του "Issue". «Ένας τεράστιο σύνολο σκέψης πηγαίνει σε αυτό που κάνω και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απλοποιούν» ανέφερε.

Το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού με εικόνα, κίνηση και ήχο, "Issue 01", "Summer Madness", θίγει πολιτιστικά φαινόμενα, τη Missy Elliott, που αναδύεται εκ νέου και οραματίζεται ξανά το μουσικό βίντεο της επιτυχίας της Hoy Boyz του 1990 φορώντας φουσκωτό μπουφάν και wraparound γυαλιά του οίκου φωτογραφημένη από τον Ντέρεκ Μπλανκς.

Η Oumi Janta κάνει roller skate στις σελίδες του περιοδικού, στο οποίο φιλοξενούνται επίσης το είδωλο της μόδας, η σχεδιάστρια Μπάρμπαρα Χουλανίτσκι, οι φωτογράφοι Βάλτερ Φάιφερ, Τζόναθαν Φραντίνι, Ταϊρόν Λέμπον, ο καλλιτέχνης γλυπτών από μπαλόνια Μασαγιόσι Ματσουμότο και άλλοι.

Το περιεχόμενο είναι εκτεταμένο και οικείο, μια σαφής αντίθεση από τον τρόπο που ερμηνεύονται τα θέματα στο Instagram.

«Υπάρχει μια διάθεση εκφοβισμού τύπου παιδικής χαράς στα social media που δεν μου αρέσει πολύ» ανέφερε ο Ντάνιελ Λι.

«Ήθελα να κάνω κάτι χαρούμενο. Δεν είμαστε απλώς ένα εμπορικό σήμα, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται και δεν θέλω να συνεργώ σε μια ατμόσφαιρα που φαίνεται αρνητική» τόνισε.

Διαβάστε επίσης