Διεθνή

Ισραηλινές δυνάμεις περιέφεραν Παλαιστίνιο τραυματία σε καπό στρατιωτικού τζιπ


Σύμφωνα με το Reuters, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τζενίν, στη Δυτική Όχθη

Πρωτοφανείς εικόνες βαρβαρότητας από Ισραηλινούς  στρατιώτες στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης προκαλούν σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και σφοδρές αντιδράσεις από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα..

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό στρατιωτικού τζιπ και τον μετέφεραν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σήμερα στην Τζενίν, κατεχόμενη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί, δεμένο πάνω στο καπό του τζιπ, το οποίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά τραυματίζοντας έναν ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις που τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο στρατός τόνισε ότι η «συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες» του ισραηλινού στρατού και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ληφθούν μέτρα.

Το Reuters κατόρθωσε να εξακριβώσει την τοποθεσία που συνέβη το συμβάν από επιβεβαιωμένα και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο στο καπό του.

Η ημερομηνία του βίντεο επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, έγινε μια επιδρομή σύλληψης και αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής. Οταν η οικογένεια του ζήτησε ασθενοφόρο, οι στρατιώτες έδεσαν τον Μουτζάχεντ στο καπό και το τζιπ απομακρύνθηκε.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, με συχνές επιδρομές του στρατού σε οικισμούς Παλαιστινίων, με βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά και θανατηφόρες επιθέσεις σε δρόμους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις