Αγορές

Ισορροπεί χαμηλότερα το χρηματιστήριο


Οι τραπεζικές μετοχές χάνουν έδαφος στο ΧΑ και οι βασικοί δείκτες κινούνται στο κόκκινο, καταγράφοντας μικρές απώλειες. Είναι μιά αναμενόμενη εξέλιξη, μετά τις ανεπιτυχείς απόπειρες υπέρβασης του ψυχολογικού και τεχνικού ορίου των 900 μονάδων, που αποδεικνύεται  μέχρι στιγμής ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανοδική κίνηση της αγοράς.

Ανάλογη εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διολισθαίνουν σήμερα κόντρα στις προσδοκίες για διευθέτηση των διαφορών στο μέτωπο του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Στην ελληνική αγορά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος -  φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κόκκινα δάνεια, αποτελέσματα 9μήνου εισηγμένων, επίσκεψη Watsa  στην Αθήνα με φόντο τη νέα προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ επισημαίνουν ότι τα ξένα funds  τηρούν επιφυλακτική στάση και περιορίζονται τις τελευταίες μέρες σε κινήσεις «διευθέτησης εκκρεμοτήτων» στα χαρτοφυλάκια  τους. Μέτρια η συναλλακτική κίνηση, με τζίρο περίπου 15 εκατ. ευρώ λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης.

 Μετοχές και δείκτες

Θετική ένδειξη το γεγονός ότι ο ΓΔ παραμένει πολύ κοντά στις 900 μονάδες και πάνω από τις 890, δημιουργώντας σταδιακά ισχυρή βάση στήριξης σ' αυτή την περιοχή.

 Ο Γενικός Δείκτης κινείται αυτή την ώρα στα χαμηλά ημέρας, περί τις 891 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,45%.
Ο FTSE 25 της  υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,35%, στις 2.246,3 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι -2,24% και αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 2%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Alpha και Eurobank  -2,2%, Εθνική -2%, Πειραιώς και Attica -1,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ, που ανακάμπτει δυναμικά με +3,2%. Ακολουθεί η Lamda με +1,7.  ΔΕΗ,Coca-Cola, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Φουρλής και Aegean +0,5%.

Στο κόκκινο Βιοχάλκο και Cenergy -1,3%, ΑΔΜΗΕ και EXAE -1,1%, ΟΤΕ και ΟΛΠ -0,9%.

Διαβάστε επίσης