Αγορές

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο - Με το βλέμμα στους δείκτες του MSCI


Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο, μετά από πέντε σερί ανοδικές συνεδριάσεις, ακολουθώντας το αρνητικό διεθνές κλίμα στις αγορές, οι οποίες αναμένουν τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στη Ευρωζώνη.  Εκτιμάται ότι ο τζίρος της συνεδρίασης θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς είναι η τελευταία ημέρα των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων στους δείκτες του MSCI.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Mytilineos, καθώς από αύριο εισέρχονται στον δείκτη Standard της MSCI.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 889,49 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,26%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,88 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,14%. Aνοδικά κινούνται 20 μετοχές, 26 υποχωρούν ενώ 9 παραμένουν αμετάβλητες.

Στο -0,92% ο τραπεζικός δείκτης, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στη μετοχή της Eurobank που υποχωρεί 1,59%. Υποχωρεί κατά 0,20% η Alpha Bank, ενώ η Εθνική Τράπεζα  έχει πτώση 0,96%, ενώ στο -0,47% κινείται η Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (0,72%) και Σαράντης (0,71%).

Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές Jumbo (-1,34%) και ΓΕΚ Τέρνα (-1,20%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,36% και 0,57% αντίστοιχα), ενώ υποχωρούν οι δείκτες Καταναλωτικών Προϊόντων και Τροφίμων (-2,03% και -1,56%, αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα