Επιχειρήσεις

Intrakat: Με 41,1% οι “εφοπλιστές” μέσω ΑΜΚ- Δεν υποχρεούνται σε δημόσια πρόταση


Το επενδυτικό σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη- Εξάρχου αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην Intrakat, αποκτώντας μεγάλο αριθμό νέων μετοχών από τις αδιάθετες της ΑΜΚ και εξασφαλίζει ουσιαστικό έλεγχο της εταιρείας.

Ομως, αν και υπερέβη το όριο του 33,33%, δεν υποχρεούται να υποβάλει δημόσια πρόταση για το free float, καθώς το επιπλέον ποσοστό αποκτήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφή για αδιάθετες μετοχές. Ο νόμος ορίζει ότι στις περιπτώσεις αυτές ο αποκτών εξαιρείται πό την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.

Οπως ανακοίνωσε η Intrakat, στην ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε προ ημερών, η εταιρεία Winex Investments των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου πήρε 42.195.536 νέες μετοχές ασκώντας δικαιώματα προτίμησης και προεγγραφής. Κάλυψε δηλαδή το 49,37% της αύξησης κεφαλαίου, εισφέροντας 49,4 εκατ. ευρώ.

Η Winex Investments κατείχε ήδη 23.792.086 μετοχές Intrakat (ποσοστό συμμετοχής 31,7% προ της ΑΜΚ). Με τις νέες μετοχές που πήρε στην ΑΜΚ, κατέχει πλέον 65.987.622 τμχ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 41,1% επί του νέου μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα