Επιχειρήσεις

Με 29,4% στη Intertech η CD Media- Εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε η Eurobank


Νέα σελίδα ανοίγει για την Intertech, την εισηγμένη εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών και εξοπλισμού μηχανοργάνωσης που είχε ιδρύσει ο εκλιπών Δημήτρης Κοντομηνάς και τα τελευταία χρόνια  τα ηνία της είχε αναλάβει ο Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, πρόεδρος-ιδιοκτήτης της ΑΕ "Αμοιρίδης-Σαββίδης"

Το ιδιοκτησιακό σχήμα αλλάζει, καθώς στην πρώην εταιρεία του ομίλου Κοντομηνά εισέρχεται ως βασικός μέτοχος και στρατηγικός επενδυτής η εδρεύουσα στη Ρουμανία CD Media του επιχειρηματία Σπύρου Γιαμά (φωτο)..

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η CD Media απέκτησε το 29,36% της Intertech, εξαγοράζοντας το ποσοστό που κατείχε η Eurobank. Το πακέτο μετοχών είχε περιέλθει στην τράπεζα από κατάπτωση ενεχύρου έναντι δανείων που είχε χορηγήσει σε εταιρείες του ομίλου Κοντομηνά. Παλαιότερα είχε προσπαθήσει να το εξαγοράσει ο Κ. Αμοιρίδης, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία για το τίμημα.

Τώρα οι δύο μεγαλομέτοχοι πρέπει να συνεργαστούν ή να διαμοιράσουν τα "ιμάτια" της Intertech. Η πλευρά Αμοιρίδη ενδιαφέρεται κυρίως για το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, που είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της Panasonic, των φωτοαντιγραφικών και λοιπών συσκευών Ricoh, τηλεφωνικών συσκευών της Alcatel και της Yeastar κλπ.

Ο όμιλος Γιαμά/CD Media ενδιαφέρεται πρωτίστως να αξιοποιήσει την Ιntertech ως όχημα για το χρηματιστήριο. Παράλληλα θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το δίκτυο και τα προϊόντα της για να ενισχύσει την παρουσία του στην ελληνική αγορά.

Επισημαίνεται ότι η Intertech διαθέτει ισχυρή παρουσία τομέα μηχανών γραφείου και ηλεκτρονικών συσκευών, με πανελλαδικό δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών.

Βασική δραστηριότητα της CD Media είναι η διανομή λογισμικού, εφαρμογών και συστημάτων διαδραστικής ψυχαγωγίας. Διαθέτει θυγατρικές σε Κύπρο, Σλοβενία και Πορτογαλία. Δραστηριοποιείται επίσης σε πολλές άλλες χώρες και είναι ο κορυφαίος διανομέας αυτών των προϊόντων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα