Ελλάδα

Ηλεία - ελαιόλαδο: Η πλουσιότερη παγκοσμίως σε ευεργετικές φαινόλες η ποικιλία "Νεμουτιάνα"


Πρόσκληση τοπικών παραγωγών σε πρωτοβουλία για αξιοποίηση της θετικής αυτής ανακάλυψης

Τα βλέμματα της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου, αλλά και των κλάδων φαρμάκων και καλλυντικών, αναμένεται να τραβήξει επάνω της η Ηλεία, χάρη σε μία σημαντική ανακάλυψη:

Η τοπική ποικιλία ελαιόδεντρου της Ολυμπίας, γνωστή και ως Νεμουτιάνα, έχει την υψηλότερη παγκοσμίως περιεκτικότητα υγειοπροστατευτικών φαινολών. Έτσι, το ελαιόλαδο που παράγεται από τον καρπό της, αποτελεί το πιο πλούσιο σε ευεργετικά στοιχεία για την ανθρώπινο οργανισμό.

Την ανακάλυψη αυτή, που ήρθε ως αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας μεταξύ των γνωστών ποικιλιών, παρουσίασε η καθηγήτρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Μέλλιου στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ελαιοκανθάλης.

Πρόσκληση στους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς

Μετά το εξαιρετικό αυτό νέο, ξεκινά μία πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των θετικών αυτών ευρημάτων για την καλύτερη προώθηση της "Ολύμπιας" ποικιλίας.

Η Πρόεδρος του Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Κούρβα Αθανασία και ο τοπικός παραγωγός και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ευρεσιτεχνών, Βασίλης Γεωργακόπουλος, απευθύνουν πρόσκληση προς τους παραγωγούς της περιοχής, να συναντηθούν όλοι μαζί την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 20:00 μ.μ στο Δημοτικό Σχολείου Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για να συζητηθούν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ποικιλία Νεμουτιάνα, καθώς και οι σχετικές δράσεις που μπορούν να αναληφθούν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις