Αθλητικά

Ιαπωνία: Οι Ομοσπονδίες να συμμετέχουν στο κόστος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων


Να αναλάβουν το κόστος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητά με επιστολή του προς τις παγκόσμιες  ομοσπονδίες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Yoshiro Mori.


Ο Mori έστειλε επιστολή στις 33 ομοσπονδίες των θερινών αθλημάτων των Ολυμπιακών και τους ζήτησε να συμμετάσχουν στην κάλυψη του κόστους της αναβολής των Αγώνων. «Η έξτρα δαπάνη που θα προκύψει από αυτή την αναβολή είναι αναπόφευκτη. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς το να αποφασίσουμε ποιος θα υποστηρίξει αυτό το κόστος και με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Mori στην επιστολή του και συμπληρώνει: «Με το να καταφέρουμε να κάνουμε τελικά τους Ολυμπιακούς τον επόμενο χρόνο, θα δείξουμε πως το ανθρώπινο είδος θριάμβευσε απέναντι στον κορονοϊό».

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με την οργανωτική επιτροπή και θα βρίσκονται σε στενή επαφή μαζί τους για τη λήψη της απόφασης. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν είναι γνωστό ποιος θα αναλάβει τις δαπάνες που θα προκύψουν.

Ανάμεσα στις αρκετές προκλήσεις που θα προκύψουν με την αναβολή, θα είναι και αυτή των εγκαταστάσεων καθώς είναι πιθανό ορισμένες από αυτές που κατασκευάστηκαν, να μην μπορούν να φιλοξενήσουν του Αγώνες του χρόνου.