Διεθνή

Η Βουλγαρία μπλόκαρε τραπεζικό έμβασμα με παραλήπτη τη ρωσική πρεσβεία


Η Βουλγαρία εμπόδισε την εκτέλεση ενός τραπεζικού εμβάσματος αξίας περίπου 890.000 δολαρίων προς την ρωσική πρεσβεία λόγω των κυρώσεων της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ, ημέρες αφότου η Σόφια απέλασε 70 Ρώσους διπλωμάτες από τη βαλκανική χώρα.

«Υπάρχει ένα τραπεζικό έμβασμα προς τη ρωσική πρεσβεία που εμπίπτει ευθέως στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν υπάρχουν δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί», δήλωσε ο Βασίλεφ σε δημοσιογράφους.

Ο Βούλγαρος υπουργός ανέφερε ότι η ρωσική πρεσβεία είχε επιδιώξει να λάβει μια εξαίρεση επειδή τα κεφάλαια χρειάζονταν για να πληρωθούν οι μισθοί του προσωπικού. Πρόσθεσε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για το αν θα άρει τις κυρώσεις για να επιτραπεί η τραπεζική μεταφορά.

Η Βουλγαρία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και άλλοτε στενός σύμμαχος της Ρωσίας, ταλανίζεται από διπλωματικές εντάσεις, αφότου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ ανακοίνωσε την απέλαση 70 Ρώσων μελών της ρωσικής πρεσβείας για κατασκοπευτικές δρααστηριότητες.

Η Μόσχα έχει τονίσει ότι θα απαντήσει με αντίποινα, ενώ η πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σόφια δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη ρωσική κυβέρνηση να κλείσει την πρεσβεία.

Η ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα