Επιχειρήσεις

Η Sunlight στην ευρωπαϊκή συμμαχία Upcell για τις μπαταρίες λιθίου


Επιδιώκοντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών στην Ευρώπη, η Sunlight Group του Ομίλου Olympia/Πάνου Γερμανού , εντάσσεται οτην πρωτοβουλία Upcell Alliance  

Η Sunlight ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και σε Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας από ΑΠΕ. Οπως σημειώνει σε  ανακοίνωση της, αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μπαταριών. Γι αυτό ενώνει τις  δυνάμεις της με Ευρωπαίους εταίρους, θέτοντας στρατηγικούς στόχους.

Οπως προέκυψε από ειδική έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου, σοβαρά προβλήματα στον κλάδο των μπαταριών είναι η αδυναμία προσαρμογής στις ανάγκες της εποχής και η αυξανόμενη εξάρτηση από εισαγόμενες μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι δυσκολίες θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών και να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στη βιομηχανία και την οικονομία της Ευρώπης.

Ένα από τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία της Upcell Alliance. Η πρωτοβουλία αυτή διαμορφώνει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό οικοσύστημα εταιριών παραγωγής μπαταριών λιθίου και  κατασκευαστών βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Επιπλέον, προωθεί τη σύνδεση της βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών λιθίου με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτόν τον τομέα.

Μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας, η Upcell Alliance αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα των μπαταριών και να προωθήσει τους στόχους της για βιώσιμη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της Sunlight Group δήλωσε: «Συμμετέχουμε στη συμμαχία Upcell Alliance και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σημαντικούς ευρωπαίους εταίρους με όραμα να αναδείξουμε τον κλάδο των μπαταριών σε ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι η Sunlight θα συνδράμει ενεργά για την ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μπαταριών λιθίου που θα φέρει την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών λιθίου στην κορυφή».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα