Επιχειρήσεις

Sunlight/Π. Γερμανός: Τζίρος 1,1 δισ. και νέες επενδύσεις σε έρευνα-ανάπτυξη


Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης των παραγωγικών δραστηριοτήτων της και έρευνας για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων "τρέχει" ο όμιλος Sunlight, που ανήκει στο Olympia Group του Πάνου Γερμανού (φωτό). Παράλληλα συνεχίζει τις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις για την τελική διαμόρφωση ενός κολοσσιαίου επενδυτικού project 1,5 δισ. ευρώ, που αφορά τη δημιουργία gigafactory μπαταριών λιθίου, με προτιμώμενο τόπο εγκατάστασης τη Δυτική Μακεδονία -περιοχή η οποία έχει πληγεί από την απολιγνιτοποίηση.

Για το εν εξελίξει επενδυτικό της πρόγραμμα η μητρική εταιρεία εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με την οποία υπέγραψε την Παρασκευή συμφωνία χορήγησης 10ετούς δανείου 25 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε πενδύσεις για αύξηση του παραγωγικού δυναμικού στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη και για χρηματοδότηση δραστηριοτήτων έρευνας-ανάπτυξης.

Η επένδυση στο εργοστάσιο της Ξάνθης αφορά την ανάπτυξη πιλοτικής γραμμής για την παραγωγή πρωτότυπων στοιχείων λιθίου. Η χρηματοδοτούμενη έρευνα θα εστιαστεί επίσης στην ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών. Οι νέες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν 205 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην Ξάνθη.

Ο όμιλος επέτυχε εφέτος υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του, με τη συμβολή και των εταιρειών που εξαγοράστηκαν εντός του έτους (Müller, Triathlon κλπ)

Η χρήση κλείνει με ενοποιημένες πωλήσεις περίπου 1,1 δισ.. ευρώ, από 416,5 εκατ. πέρυσι. Υψηλές παραγωγικές επιδόσεις και  λειτουργικά αποτελέσματα εμφάνισαν όλες οι  μονάδες του ομίλου σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Βερόνα (Ιταλία) και Β. Καρολίνα (ΗΠΑ). (ΗΠΑ)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα