Επιχειρήσεις

Η Quest πούλησε την Cardlink στο 15πλάσιο(!) της επένδυσής της


O γαλλικός όμιλος Worldline εξαγόρασε την εταιρεία Cardlink του ομίλου Quest, που κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά  υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών.  Οπως ανακοινώθηκε η Worldline αποκτά το 92,5% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας. Το υπόλοιπο 7,5% θα διατηρήσει ο νυν CEO Γ. Δρυμιώτης, ο οποίος θα παραμείνει επικεφαλής της Cardlink

Η Quest Holdngs θα μεταβιβάσει το 65% των μετοχών της Cardlink και της συνδεδεμένης Cardlink One, εισπράττοντας τίμημα
93 εκατ. ευρώ. Από την πώληση θα εγγράψει λογιστικά κέρδη περίπου 87 εκατ. ευρώ.

Το deal επιβεβαιώνει για πολοστή φορά τη φήμη του ιδιοκτήτη/επικεφαλής του ομίλου Θεόδωρου Φέσσα ως "μαιτρ" στη δημιουργία υπεραξιών:

Πριν από 7 χρόνια η Quest επένδυσε 6,3 εκατ. ευρώ στη δημιουργία της Cardlink, η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα και απέκτησε ηγετική θέση στον τομέα παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τώρα, πουλώντας την εταιρεία εισπράττει τίμημα 15πλάσιο της αρχικής επένδυσης - απόδοση 1.400%(!), σε 7 χρόνια, μέση ετήσια απόδοση 200%!

Η Quest ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική  Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink και Cardlink One. Οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στον κλάδο, ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους μετόχους τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

"H ηγετική θέση της Cardlink σε συνδυασμό με την παγκόσμια ισχύ, την κορυφαία τεχνολογία και την εξειδίκευση στον τομέα των πληρωμών της Woldline θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύσσει τον κύκλο εργασιών της με διψήφια ποσοστά τα επόμενα χρόνια", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Wordline.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα