Επιχειρήσεις

Βήματα διάσωσης-εξυγίανσης από την «ΓΕΔ», που οδεύει στην «αγκαλιά» του ομίλου Φέσσα/Quest


Εχοντας βρεί στρατηγικό επενδυτή – την Quest του ομίλου Φέσσα – και με τη συγκατάθεση του βασικού πιστωτή της (Τρ. Πειραιώς) η εισηγμένη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών «Γ. Ε. Δημητρίου» («ΓΕΔ», πρώην «Τασόγλου DeLonghi»),  επισπεύδει τις διαδικασίες για την υπαγωγή της σε καθεστώς διάσωσης-εξυγίανσης με κούρεμα υποχρεώσεων.

Πρώτη κίνηση η απορρόφηση των θυγατρικών Delta Domestic Appliances και SSM. Στόχος η διαμόρφωση ενιαίου εταιρικού σχήματος που θα απεικονίζει εναργέστερα την οικονομική κατάσταση, τις υποχρεώσεις και  τη δυναμική του ομίλου, ώστε να μπορεί να εξασφαλισθεί  η αποδοχή της αίτησης αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο.

Μετά την απορρόφηση των θυγατρικών, η «Γ. Ε. Δημητρίου» θα υποβάλει αίτηση ένταξης στις προστατευτικές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, για να ακολουθήσουν ρύθμιση-κούρεμα και αναδιάρθρωση υποχρεώσεων.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Quest.  Ετσι ο όμιλος Φέσσα θα αποκτήσει τον μετοχικό έλεγχο, ενώ οι τωρινοί ιδιοκτήτες (οικογένεια Δημητρίου) θα μείνουν μειοψηφία.

Ο όμιλος Φέσσα/Quest θα χρησιμοποιήσει την «ΓΕΔ» ως όχημα για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών και οικιακού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα