Επιχειρήσεις

Η Μοτοδυναμική βελτίωσε τις επιδόσεις της


Βελτιώνει τα οικονομικά μεγέθη του ο όμιλος της “Μοτοδυναμικής”, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας. 
Ο όμιλος  πραγματοποίησε κατά το πρώτο φετινό εννιάμηνο συνολικές  ενοποιημένες πωλήσεις 71,6 εκατομμυρίων ευρώ και καθαρά κέρδη 2,7 εκατ ευρώ προ φόρων,.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεισφορά της εταιρείας Lion Rental που εξαγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και δραστηριοποιείται στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Η συνεισφορά της στον τζίρο ήταν 23,8 εκατομμύρια ευρώ και στα λειτουργικά κέρδη 2,1 εκατ.
Η Μοτοδυναμική ενισχύθηκε αυτή την χρονιά με αύξηση κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, που της επέτρεψε να προχωρήσει σε επενδυσεις 23 εκατ κατά το πρώτο εννιάμηνο προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.
Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν  σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία. 
Οι  διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. 
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθεί με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος,  Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: "Το 2019 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt. Τα αποτελέσματα του ενιαμήνου επιβεβαιώνουν ότι κινούμαστε σαφώς εντός των στόχων μας".

Διαβάστε επίσης