Επιχειρήσεις

Στη Μοτοδυναμική πέρασε το 80,5% της Lion Rental


Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Λάϊον Ρένταλ, συμμετείχε, με 15 εκ. ευρώ, η Μοτοδυναμική, αποκτώντας το 80,5% της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 19,5% παραμένει στους παλαιούς μετόχους. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στη μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκ. ευρώ, επίσης για 10 χρόνια. 

Η Λάϊον Ρένταλ δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε 70 τοποθεσίες σε όλη την χώρα και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκ. ευρώ. 

Πρόσφατα η Μοτοδυναμική συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 19 Δεκεμβρίου 2018, με θέμα την αύξηση κεφαλαίου με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της εν λόγω επένδυσης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος δήλωσε: "Είναι μια κομβικής σημασίας συναλλαγή για τη Μοτοδυναμική. Πραγματοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό βήμα σ’ έναν αναπτυσσόμενο κλάδο. Μ’ εκκίνηση τις υπάρχουσες δομές, στόχος μας είναι η συνολική επανατοποθέτηση της Sixt στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Όπως πάντα, έτσι και με αυτή την επένδυση, είμαστε προσηλωμένοι στη συνεχή ικανοποίηση των πελατών και συνεργατών μας, στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας και στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας".