Αθλητικά

Η Μεγάλη Βρετανία ζητά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων


Αντίθετη στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλακαίρι είναι η Μεγάλη Βρετανία, άποψη που εκφράστηκε από επίσημα χείλη.

Ο επικεφαλής των Βρετανών στο κομμάτι του Αθλητισμού, Νικ Κάουαρντ, τόνισε ότι πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι αθλητές προετοιμάζονται σε όλη την αθλητική τους ζωή ώστε να βρεθούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τον προσεχή Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου θα υποβληθούν σε μια μεγάλη δοκιμή. Ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο να το καταφέρουν στο επίπεδο που επιθυμούν, λόγω της παύσης λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Και αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλη πίεση», ανέφερε ο Κάουρτν και επεσήμανε: «Προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών και να αποσυμπιεστούν από το στρες που υπάρχει. Αυτό θα επιτευχθεί αν πουν στους αθλητές ότι δεν θα διεξαχθούν οι Αγώνες την περίοδο που επρόκειτο να διεξαχθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποφασίσουν οι Αρχές πότε είναι εφικτό να διεξαχθούν με ομαλό τρόπο».

Καταλήγοντας, ο κ. Κάουαρντ ανέφερε: «Είναι μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τη ΔΟΕ, την Παραολυμπιακή Επιτροπή και την κυβέρνηση της Κίνας».