ΕΥΖην

Η κρίση της αστεγίας στο νέο clip του "Aqualung" των Jethro Tull


Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Jethro Tull νέο video clip κινούμενων σχεδίων για το κλασικό τραγούδι τους του 1971, το "Aqualung".

Σε σκηνοθεσία του Sam Chegini, το κλιπ ανοίγει με τη φημισμένη εικονογράφηση – τον γέροντα – στο εξώφυλλο του LP και επεκτείνεται σε ένα σκληρό στοχασμό για την αστεγία, από αυτούς που ζουν στον δρόμο χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους μέχρι τους πρόσφυγες που σε όλο τον κόσμο εκτοπίζονται από τις χώρες τους. Στο κλιπ, ο ίδιος ο Ian Anderson κάνει ένα καμέο πέρασμα.

«Κατόπιν συστάσεων από το φιλαράκι μου, τον Jakko Jaksyzk των King Crimson, ήρθα σε επαφή με τον νεαρό Ιρανό videographer και σκηνοθέτη Sam Chegini» είπε, μιλώντας για το video, ο Anderson.

«Έδωσε μια μοναδική ερμηνεία του τραγουδιού “Aqualung” με αφηρημένα και στυλ ντοκιμαντέρ πλάνα. Ένας ταλαντούχος νεαρός με λαμπρό μέλλον στις τέχνες της μουσικής» πρόσθεσε.

Τον προηγούμενο μήνα, οι Jethro Tull γιόρτασαν τα 50ά γενέθλια του Aqualung, με τον Anderson να διατρέχει, σε ειδική εκδήλωση που μεταδόθηκε με livestreaming, όλο το άλμπουμ, τραγούδι το τραγούδι.

Επιπλέον, οι Jethro Tull γιορτάζουν φέτος τα 40ά γενέθλια του άλμπουμ A με ένα box set – τρία CD και τρία DVD – το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα