ΕΥΖην

Όλοι οι στίχοι του Ίαν Άντερσον σε έναν τόμο και μαζί νέο album των Jethro Tull


Το σύνολο των στίχων του Ίαν Άντερσον, από το άλμπουμ του 1968 This Was μέχρι το The Zealot Gene και το νέο album των Jethro Tull που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει, θα περιλαμβάνονται στον τόμο «Silent Singing» ο οποίος θα εμφανιστεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον Ιούνιο.

«Στο τραγούδι που δίνει τον τίτλο (στο νέο άλμπουμ) είναι ένας στίχος που πάει σαν “Bee buzzing in your bonnet/and a wasp right up the bum/a V8 under hood/a cocked hammer under thumb”» είπε ο Άντερσον, μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone.

«Έχει να κάνει με το να “ανάβεις”, και να είσαι ενοχλημένος και ταραγμένος. Δεν είμαι διόλου τύπος του Twitter, αλλά ο “ξέρουμε ποιος” είναι ο αρχι-τουιτεράς των τελευταίων χρόνων, πράγμα το οποίο ήταν και η επιτυχία του και, τελικά, η πτώση του. Είναι αυτή η βιαιότητα κι ο φανατισμός, που συνοδεύεται από άποψη και θέλει να κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο με μια πολύ πολωμένη και διχαστική θέαση των πραγμάτων. Όλοι έχουμε μέσα μας λίγο απ' αυτό. Όλοι μας έχουμε αυτή την ικανότητα».

Ο Άντερσον δούλευε το «Silent Singing» – το οποίο περιλαμβάνει και φωτογραφίες του – κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Δεν είναι ότι το βλέπω σαν ποίηση» εξήγησε για τους στίχους που περιλαμβάνει ο τόμος. Δεν θέλω να με σκέφτονται σαν ποιητή-καβαλημένο καλάμι που εκ των υστέρων σκέφτεται “ω, οι στίχοι μου είναι πραγματικά καλοί· στέκονται μόνοι τους χωρίς τη μουσική”. Είναι απλά και μόνο το ότι καταγράφω τη σωστή, με ακρίβεια απομαγνητοφωνημένη πλήρη λίστα των τραγουδιών».

Κάθισε και άκουσε πολλές φορές κάθε ένα από τα εκατοντάδες τραγούδια που περιλαμβάνονται στον τόμο για να είναι σίγουρος ότι αντέγραψε σωστά τους στίχους.
 
Το The Zealot Gene θα είναι το πρώτο άλμπουμ των Jethro Tull μετά από σχεδόν μια εικοσαετία (το τελευταίο τους ήταν το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του 2003).

Στο μεσοδιάστημα, ο Άντερσον κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ, με το Homo Erraticus να εμφανίζεται το 2014.

Είπε ότι δεν ξέρει πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των Jethro Tull – η μπάντα άρχισε να το δουλεύει το 2017 – αλλά διευκρίνισε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα της ηχογράφησης έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης