Αγορές

Η Ισπανία δεν επιτρέπει στον Sam Altman την υλοποίηση του Worldcoin


Η πρόσφατη απόφαση της ρυθμιστικής αρχής προστασίας δεδομένων της Ισπανίας να μπλοκάρει το έργο Worldcoin του Sam Altman έχει τραβήξει αρκετή προσοχή από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη ρυθμιστικό πλήγμα για το εγχείρημα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητά του και τη συμμόρφωσή του με τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση της AEPD και οι επιπτώσεις της

Η ρυθμιστική αρχή της Ισπανίας για την προστασία των δεδομένων, γνωστή ως AEPD, έλαβε αποφασιστική θέση κατά του εγχειρήματος σάρωσης των ματιών του Worldcoin. Επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, η AEPD απαίτησε από το Worldcoin να σταματήσει αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να μη χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί.

Η παρέμβαση της AEPD αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του αυξανόμενου ελέγχου γύρω από τις δραστηριότητες του Worldcoin και τα κρυπτονομίσματα, ιδίως όσον αφορά τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Με ιδιαίτερη προσοχή στον πιθανό αντίκτυπο στους ανηλίκους, η ρυθμιστική δράση της Ισπανίας εγείρει ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Worldcoin

Η απάντηση του Worldcoin

Σε απάντηση στην απόφαση της AEPD, το Worldcoin εξέφρασε την απογοήτευσή του, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες της ρυθμιστικής αρχής βασίζονται σε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με την τεχνολογία του. Παρά τις προσπάθειες να συνεργαστεί με την AEPD και να παράσχει σαφήνεια σχετικά με τις δραστηριότητές του, το Worldcoin αντιμετώπισε αντίσταση και προκλήσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση των ρυθμιστικών ανησυχιών.

Μάλιστα, το ρυθμιστικό αυτό μπλοκάρισμα της Ισπανίας προστίθεται σε μια σειρά από αναποδιές και προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει το Worldcoin σε διάφορες δικαιοδοσίες παγκοσμίως. Από τους ρυθμιστικούς περιορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις εντολές για παύση εργασιών στην Κένυα, το ταξίδι του Worldcoin ήταν γεμάτο με ρυθμιστικά εμπόδια και νομικά κωλύματα.

Ποιες επενδύσεις αξίζουν αυτή τη στιγμή;

Μπορεί το Worldcoin να περνάει από αρκετές δυσκολίες, ωστόσο υπάρχουν αρκετά έργα τα οποία φαίνεται να παρουσιάζουν εξαιρετικές προοπτικές, τόσο για την ανάπτυξή τους, όσο και για την άνοδο της τιμής τους. Δύο από τα καλύτερα νέα κρυπτονομίσματα τα οποία φαίνεται να έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, είναι το Green Bitcoin και το Bitcoin Minetrix.

Δύο έργα τα οποία αν και σχετίζονται με το Bitcoin, προσφέρουν τα δικά τους μοναδικά οφέλη. Οφέλη τα οποία πηγάζουν από τη θετική πορεία του BTC στην  αγορά και τα οποία έχουν οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση κατά τη φάση της προπώλησης στην οποία βρίσκονται και τα δύο αυτά έργα.

Bitcoin Minetrix – Εύκολη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων προς όλους

Το Bitcoin Minetrix εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα εξόρυξης Bitcoin στο cloud. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Stake-to-Mine», το BTCMTX προσφέρει μια προσιτή και αποτελεσματική μέθοδο για τη συμμετοχή ιδιωτών στην εξόρυξη Bitcoin, χωρίς την ανάγκη ακριβού εξοπλισμού ή εξειδικευμένων γνώσεων.

Bitcoin Minetrix

Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν BTCMTX σε μια από τις καλύτερες προπωλήσεις του 2024 και να τα ποντάρουν στην πλατφόρμα του Bitcoin Minetrix. ΤΟ ποντάρισμα των κρυπτονομισμάτων εξασφαλίζει στους επενδυτές μονάδες ισχύος, οι οποίο όταν καίγονται αυξάνουν τον ρυθμό εξόρυξης στο cloud. Με λίγα λόγια, όσα περισσότερα BTCMTX ποντάρει ένας επενδυτής, τόσες περισσότερες μονάδες κερδίζει και κατά συνέπεια τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ανταμοιβές του από την εξόρυξη Bitcoin στο cloud.

Αγοράστε BTCMTX εδώ

Green Bitcoin – Στοιχηματισμός στην πορεία του Bitcoin

Το Green Bitcoin (GBTC) είναι ένα έργο το οποίο αξιοποιεί τα οφέλη του Bitcoin και του Ethereum blockchain, προκειμένου να προσφέρει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη λύση. Ειδικότερα, το καινοτόμο αυτό έργο αξιοποιεί μια μοναδική ιδέα η οποία ονομάζεται «Gamified Green Staking». Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επενδυτές να κερδίζουν παθητικό εισόδημα, ποντάροντας τα token τους και προβλέποντας τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin.

Green Bitcoin

Το GBTC ξεχωρίζει για την εστίασή του στη βιωσιμότητα, αξιοποιώντας τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Stake (PoS) του Ethereum, ο οποίος καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια από το μοντέλο Proof of Work (PoW) του Bitcoin. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση απευθύνεται σε επενδυτές με περιβαλλοντική συνείδηση, ενώ παράλληλα προσφέρει καινοτόμες ανταμοιβές στοιχηματισμού.

Αγοράστε GBTC εδώ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα