Πολιτική

Η γκάφα με τον Joker πανικόβαλε την κυβέρνηση!


Πρωτοφανή πανικό στην κυβέρνηση έσπειρε η γκάφα ολκής με τον Joker, με το κυνήγι και τις συλλήψεις ανηλίκων μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Θυμίζοντας παλαιές εποχές της λογοκρισίας και τον νόμο 4000 περί τεντυμποϊσμού, τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης, προχώρησαν σε μια απίστευτη γκάφα, στέλνοντας υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού στους κινηματογράφους που έπαιζαν την ταινία Joker και αφού διαπίστωσαν ότι παρακολουθούν την ταινία ανήλικοι, κάλεσαν την αστυνομία και τους συνέλαβε!

Αρχικά η είδηση έμοιαζε σαν fake news προερχόμενη από σατυρικά sites ή από πλάκες που γίνονται στο twitter. Δυστυχώς όμως είναι αληθινό περιστατικό και προκάλεσε οργή, φόβο, προβληματισμό και αφορμή για πλάκες στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση και στο επικοινωνιακό επιτελείο, καθώς η ενέργεια αυτή, έρχεται από το βαθύ παρελθόν, με το οποίο (επικοινωνιακά τουλάχιστον), δεν θέλει να έχει σχέση.

Σκληρή κριτική και παρέμβαση με χιούμορ, έκανε και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δίνοντας και πολιτική διάσταση στο όλο ζήτημα.

Είναι τέτοιες οι διαστάσεις που έλαβε το περιστατικό και οι φόβοι για τεράστιο επικοινωνιακό κόστος, ώστε αναγκάστηκε από το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να βγεί σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα και να διαψεύδει ότι η ίδια ή το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή για ελέγχους.

Επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης αποδοκίμασε έμμεσα τις προσαγωγές των νεαρών από τους αστυνομικούς, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει να δει την ταινία με το 15χρονο γιό του!

Η εκδοχή της υπαλλήλου του υπ. Πολιτισμού

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η υπάλληλος του υπουργείου περιέγραψε αναλυτικά τη διαδοχή των γεγονότων. Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες κατήγγειλαν ότι ανήλικοι παρακολουθούν σε διάφορα σινεμά της Αττικής την ταινία «Τζόκερ», της οποίας η προβολή απαγορεύεται σε παιδιά.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε η υπάλληλος, η υπηρεσία την οποία ανήκει ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για να γίνουν έλεγχοι. Μάλιστα, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.

Έτσι, η ίδια αποφάσισε να πάει σε δύο κινηματογράφους, στο Μαρούσι και στα Πατήσια, και να κάνει ελέγχους. Αρχικά πήγε στο The Mall του Αμαρουσίου και διαπίστωσε ότι ανήλικοι αγοράζουν εισιτήρια για τον «Τζόκερ». Ειδοποίησε, λοιπόν, την Αστυνομία, αφού πρώτα ο εισαγγελέας είχε δώσει τη σχετική προφορική εντολή. Περιπολικό του τοπικού Τμήματος -και όχι πάνοπλοι άντρες όπως αναφέρθηκε- έφτασε στο σινεμά.

Άνοιξαν τα φώτα της αίθουσας και προσήχθησαν στο Τοπικό Τμήμα συνολικά εφτά ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου. Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για τους γονείς των ανηλίκων αλλά και για τον υπεύθυνο του σινεμά.

Διαβάστε επίσης