Τουρισμός

Η γαλλική γαστρονομία ταξιδεύει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη


"Αριστουργήματα" της γαλλικής γαστρονομίας ταξιδεύουν στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Γεύση της Γαλλίας", που στοχεύει  να αναδείξει ότι η γαλλική κουζίνα είναι η βάση για όλες τις γαστρονομικές δημιουργίες ανά τον κόσμο, καθώς και ότι η ορολογία που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη "τέχνη" προέρχεται απ' αυτήν.

Σε εκδήλωση - προάγγελο της κεντρικής διοργάνωσης, που θα γίνει στις 21 Μαρτίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση. Αρχιμάγειρες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ετοίμασαν αρκετά πιάτα της γαλλικής κουζίνας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με στόχο τη "γνωριμία" της με τους πολίτες της χώρας αυτής.

Ο πρέσβης της Γαλλίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Guillaume Rousson, αναφέρθηκε στη γαστρονομική εκδήλωση "Γεύση της Γαλλίας", τονίζοντας ότι στην κεντρική διοργάνωση, πηγή έμπνευσης για τα πιάτα που θα παρουσιαστούν θα είναι βασικά συστατικά της γαλλικής κουζίνας.

Φέτος, περίπου 3.000 εστιατόρια, παγκοσμίως, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, είπε ο κ. Rousson, προσθέτοντας ότι πριν λίγα χρόνια η γαλλική γαστρονομία αναγνωρίστηκε ως άυλη κληρονομιά της UNESCO.

Στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, 13 εστιατόρια σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων το Σαράγεβο, η Μπάνια - Λούκα και το Μόσταρ, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης