Επιχειρήσεις

Η Εθνική επαναγοράζει ακίνητα που είχε πουλήσει στην Prodea


Μία δεκαετία μετά την πώληση της θυγατρικής "Εθνική Πανγαία" την οποία είχε 'προικίσει" με εκατοντάδες ακίνητα, η Εθνική παίρνει πίσω (επαναγοράζει) μεγάλο μέρος αυτής της ακίνητης περιουσίας.

Ο λόγος είναι ότι πολλά από αυτά τα χρησιμοποιεί η τράπεζα για τη στέγαση υπηρεσιών και καταστημάτων της, πληρώνοντας υψηλά ενοίκια στην Prodea. Διαπιστώνει λοιπόν ότι αποτελούν αποδοτικές επενδύσεις και ότι αξιζει να τα επαναποκτήσει, ακόμη και πληρώνοντας τίμημα υψηλότερο από αυτό που είχε εισπράξει κατά την πώληση τους.

Η διαφορά τιμήματος πώλησης-επαναγοράς δεν μπορεί να υπολογιστεί, δεδομένου ότι τα ακίνητα πουλήθηκαν "πακέτο ως εταιρεία ("Εθνική Πανγαία"), ενώ τώρα επαγοράζονται τμηματικά

Προχθές την Πέμπτη η Prodea Investments (που αποτελεί μετεξέλιξη της "Εθνικής Πανγαία) μεταβίβασε στην Εθνική 22 ακίνητα, τα οποία τώρα είναι νοικιασμένα στην τράπεζα. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 110,5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές έχουν συνάψει συμφωνία για τη μεταβίβαση άλλων 20 ακινήτων, έναντι 43,5 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2024

Σε ανακοίνωση της η Prodea αναφέρει ότι η πώληση των ακινήτων στην Εθνική εντάσσεται στην τρέχουσα επενδυτική στρατηγική της για βελτίωση της σύνθεσης του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με περισσότερα αειφόρα ακίνητα και μέσω της αποεπένδυσης από μικρότερα ακίνητα που χρησιμοποιούνται κυρίως ως τραπεζικά καταστήματα και έχουν μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα