Επιχειρήσεις

H Space αναβαθμίζει τους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ - Εργο €11,9 εκατ.


 Υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικές προβλέψεις και  ενημέρωση θα μπορεί να προσφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών σε όλη τη χώρα, που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος πληροφόρησης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 11,9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020». Θα το υλοποιήσει η Space Hellas, που μειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 103 συστημάτων παρατήρησης και πρόγνωσης, αναβάθμιση του κεντρικού μηχανογραφικού και τηλεπικοινωνιακού Συστήματος της  ΕΜΥ,  εγκατάσταση προμήθεια-εγκατάσταση hardware και λογισμικού για την παραγωγή και διάθεση μέσω διαδικτύου (Portal) δεδομένων από τους σταθμούς επιφανείας,  προγνώσεων καιρού, κλιματικών προϊόντων κ.ά.

 Ειδικότερα, 80 Αυτόματα Μετεωρολογικά Συστήματα θα εγκατασταθούν σε όλη την επικράτεια, 10 συστήματα Αυτόματων Μετεωρολογικών Σταθμών Πλοίων θα εγκατασταθούν σε αντίστοιχο αριθμό πλοίων της ακτοπλοΐας και δέκα συστήματα Φορητών Αυτόματων Μετεωρολογικών Σταθμών θα διατίθενται για μετεωρολογική  υποστήριξη και αποτύπωση των καιρικών  συνθηκών. Τρία Αυτόματα Συστήματα  Ραδιοβόλισης θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για την  αποτύπωση των ατμοσφαιρικών παραμέτρων στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Στόχος του έργου είναι η παροχή ολοκληρωμένης,  μετεωρολογικής ενημέρωσης σε κρίσιμους παραγωγικούς κι αναπτυξιακούς τομείς, Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά καθώς από την μετεωρολογική πληροφορία επηρεάζονται κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή τους τη μετεωρολογική υποστήριξη τομέων όπως η αεροναυτιλία και η ακτοπλοϊα, φορείς που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, αλλά και οι πολίτες για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα