Επιχειρήσεις

Στη Space Hellas το σύστημα επιτήρησης συνόρων


Μειοδοτώντας σε διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Space Hellas ανέλαβε το έργο «Ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τον έλεγχο και την επιτήρηση εξωτερικών συνόρων».

Η σύμβαση, αξίας 29,3 εκατ. ευρώ, αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, συνοδευόμενου από το αναγκαίο λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τις αστυνομικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού Κανονισμού 2017/2226, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του εθνικού ΣΕΕ, (σύνδεση αστυνομικών υπηρεσιών).

Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη διαμόρφωση Κέντρου Δεδομένων (Data Center) και εφεδρικού (DRS), κεντρικό ΙΤ εξοπλισμό (servers, switches, routers, firewalls), storage, περιφερειακό εξοπλισμό H/Y, λογισμικά εικονοποίησης βάσεων δεδομένων, σταθερά και κινητά συστήματα λήψης βιομετρικών δεδομένων, συστήματα αυτοεξυπηρέτησης (Self Service Systems), έξυπνες πύλες (e-Gates) και Automated Border Control Systems (ABCS).

Με το σύστημα που θα δημιουργηθεί, θα ενισχυθεί η ικανότητα ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων. Περιλαμβάνει εξοπλισμό που θα επιτρέπει σε αστυνομικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση στο ΣΕΕ για την παράταση αδειών διαμονής, για τον έλεγχο του νόμιμου ή του παράνομου της διαμονής αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, για την πρόληψη, εξακρίβωση και διερεύνηση τρομοκρατικών εγκλημάτων ή άλλων σοβαρών αξιόποινων πράξεων κλπ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα