Επιχειρήσεις

H Prodea πουλά το 50% του ξενοδοχείου Aphrodite Hills στην Κύπρο


Στην πώληση του 50% του resort Aphrodite Hills στην Κύπρο προχωρά η θυγατρική του ομίλου Prodea Investement, MHV προς την W.R.A. Consultants Ltd, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Νικολαϊδη.

Σύμφωνα με τ σχετική ανακοίνωση της MHV (στην οποία η Prodea Investments έχει αποφασίσει να αυξήσει το ποσοστό της από 25% σε 80% εξαγοράζοντας τη συμμετοχή του YODA group, συμφερόντων Γ. Παπαλέκα) προς το ΧΑΚ αναφέρει πως «στις 5 Ιανουαρίου 2024, έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου στην Aphrodite Hills Resort Limited (“AHRL”), μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην W.R.A. Consultants Ltd (“WRA”), μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δεόντως εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ολοκλήρωση της πιο πάνω συναλλαγής υπόκειται στην εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λόγω της φύσης της συναλλαγής και για λόγους εμπιστευτικότητας που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, η Εταιρεία θα εκδώσει σχετική λεπτομερή ανακοίνωση σε σχέση με τη συναλλαγή μετά την έγκριση της, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα εντός του πρώτου τριμήνου του 2024».

Σημειώνεται πως το Aphrodite Hills αποτελούσε σημαντικό asset στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ελέγχει η Prodea μέσω της MHV στην Κύπρο. Στο χαρτοφυλάκιο της διατηρεί επίσης το Nicosia Landmark (το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία πύργου κατοικιών και γραφείων) και το Parklane στη Λεμεσό, στο οποίο η ΑΕΕΑΠ σχεδιάζει επένδυση δημιουργίας πύργου κατοικιών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Prodea