ΕΥΖην

H 96χρονη Ντόρις Ντέι "ανοίχτηκε" για τον φίλο της Ροκ Χάντσον


Δεκαετίες μετά την αποχώρησή της από το Χόλιγουντ το 1973, η Ντόρις Ντέι μίλησε για τον αγαπημένο της φίλο, Ροκ Χάντσον. Η 96χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια συνέβαλε στη συγγραφή της νέας βιογραφίας του Ροκ Χάντσον που έγραψε ο Μαρκ Γκρίφιν, με τίτλο "All That Heaven Allows: A Biography of Rock Hudson" (Όσα ο ουρανός επιτρέπει: Μια βιογραφία του Ροκ Χάτσον).

Ο Χάντσον, είδωλο της μεγάλης οθόνης κατά τη διάρκεια των δεκαετίας του '50 και του '60, ο οποίος ήταν συχνά ζευγάρι με τη "Sweetheart" της Αμερικής σε ρομαντικές κωμωδίες, πέθανε το 1985 σε ηλικία 59 ετών από AIDS. Ήταν η πρώτη προσωπικότητα που παραδέχθηκε ανοιχτά ότι έπασχε από την ασθένεια.

Σύμφωνα με τους New York Times, ενώ οι στενοί του φίλοι συχνά ανέφεραν ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ο ηθοποιός δεν σχολίασε ποτέ ούτε παραδέχθηκε τους ισχυρισμούς.

Στη συνέντευξή της η Ντόρις Ντέι, η οποία κρατά με σθένος την ιδιωτική της ζωή μακριά από κάμερες και σπάνια δίνει συνεντεύξεις, δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του στενού φίλου της.

"Μεταξύ των σκηνών, περπατούσαμε, μιλούσαμε και γελούσαμε και υποθέτω ότι ο συγχρονισμός μας στις κωμωδίες ήταν αποτέλεσμα της φιλίας μας και του πόσο φυσικά και ευχάριστα περνούσαμε" ανέφερε η ηθοποιός στον Γκρίφιν.

"Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν του έμαθα τίποτα που δεν γνώριζε ήδη μετά από όλα τα χρόνια στη δουλειά" πρόσθεσε.

Οι Χάτσον και Ντέι έπαιξαν κορυφαίους ρόλους στο "Pillow Talk" το 1969, το "Lover Come Back" το 1961 και στο "Send Me No Flowers" το 1964.

Ο Γκρίφιν δήλωσε στο περιοδικό ότι η χημεία τους τόσο στην οθόνη όσο και εκτός οθόνης ήταν αναμφισβήτητη, σύμφωνα με το Fox News. "Απλά έπαιζαν όμορφα" είπε. "Αυτό που είναι ενδιαφέρον τώρα, χρόνια μετά την προβολή αυτών των ταινιών είναι ότι λέτε Ροκ Χάντσον και το επόμενο πράγμα που λέτε αναπόφευκτα είναι Ντόρις Ντέι. Είναι συνώνυμα μεταξύ τους".

Ενώ η Ντέι και ο Χάτσον εμφανίζονταν ως το τέλειο ζευγάρι στην οθόνη, ο Γκρίφιν αποκάλυψε στο βιβλίο του ότι ο κινηματογραφικός αστέρας αγωνίστηκε ως ένας κρυφός ομοφυλόφιλος, ο οποίος υποδυόταν δημόσια το ρόλο ενός δυναμικού ετεροφυλόφιλου αρσενικού.

"Πολύ πριν προσγειωθεί στο Χόλιγουντ, κατάλαβε ότι εάν ήθελε να γίνει αποδεκτός, το ποιος πραγματικά ήταν έπρεπε να μείνει εκτός" έγραψε ο Γκρίφιν. "Από μικρή ηλικία, έμαθε ότι μπορούσε να μιλήσει για τα πάντα εκτός από αυτό που αισθανόταν πραγματικά και αυτό που πραγματικά ήθελε".

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντόρις Ντέι μίλησε για τον συνάδελφο και φίλο της. Το 2015 εκμυστηρεύτηκε στο People πόσο της λείπει.

Στο βιβλίο του Γκρίφιν μίλησε για τις τελευταίες μέρες του Ροκ Χάντσον, όταν εκείνος εμφανίστηκε στο σόου της το 1985, παρ΄ότι ήταν εξαντλημένος. “Ήταν πολύ κουρασμένος. Δεν μπορούσε να φάει. Τον ρώτησα αν θέλει να τον ταϊσω. Αλλά είπε "όχι δεν μπορώ να φάω".

“Είχαν ένα μικρό αεροπλάνο για τον μεταφέρουν στο αεροδρόμιο. Φιληθήκαμε, χαιρετηθήκαμε και με αγκάλιασε. Έκλαιγα. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα, αλλά είναι τώρα στον ουρανό” αναφέρει η ηθοποιός στο βιβλίο.

Διαβάστε επίσης